Barion Pixel
Csenkesz logó
Kapcsolatunk alapja a bizalom

Tápanyagellátási programok

Nagyobb gyepfelületekkel rendelkező létesítmények, mint  sportpályák, golfpályák, városi parkok, strandok kezelői, fenntartói tudják, mily komoly figyelmet, anyagi ráfordítást és munkaerőt követel a szép, egészséges gyep. A rendszeres használatnak kitett pázsit folyamatos karbantartást igényel. A rendszeres nyíráson, öntözésen túl figyelemmel kell lenni a betegségekre, kártevőkre is, pótolni kell a tápanyagot, ahol nagyobb a kopás, felül kell vetni. A tápanyag ellátási programokkal segíteni szeretnénk a gyepfenntartóknak, hogy a gyep állapotának, a használat mértékének megfelelő program kiválasztásával az éves tápanyag költségeit beilleszthessék a költségvetésbe. A program alapján a munkaerő is jobban tervezhető.

Tápanyag programok

Tudjuk, hogy a talaj a műtrágya rendszeres kijuttatása ellenére is kimerülhet, ugyanis ha a talajban élő mikroorganizmusok, gombák stb. számára szükséges szerves anyagok elfogynak, a talaj „meghal”. Ezért szükséges a kiváló gyepműtrágyák mellett időnként szerves gyeptrágyákat is kijuttatni, melyek a talajélet újjáélesztésében, serkentésében nagy szerepet játszanak.

A DCM szerves trágyákkal kiegészített tápanyagprogram mind a szükséges ásványi anyagot, mind a talajélet biztosításához szükséges szerves anyagokat tartalmazza. Ennek a programnak a használatával javul a talaj mikroorganizmus állománya, jobb lesz a levegő áramlása, az öntözővíz eloszlása, és javul a növények tápanyag hasznosító képessége.A DCM szerves trágyák a legkorszerűbb technológiával minigranulátum formában készülnek az Európai Unio szigorú előírásainak megfelelően. Több mint 30 féle növényi és állati eredetű alapanyagot (kókusz, kakaóbab, napraforgó mag, csontliszt, szaruliszt, vérliszt stb.) tartalmaznak, elsősorban a talajélet felélesztésében játszanak komoly szerepet.
A műtrágyák és szerves trágyák okos kombinációjával egymás hatását erősítő, komplex tápanyagbevitelt biztosíthatunk.

Az itt bemutatott programokon kívül egyedi programokat is kidolgozunk az adott terület talajának, a gyep állapotának, a terület terhelésének és az anyagi forrásoknak megfelelően.