Csenkesz logó
Kapcsolatunk alapja a bizalom

Általános Szerződési Feltételek

(a továbbiakban: ÁSZF) Üdvözöljük a Csenkesz Webshop vásárlói között. Kérjük a megrendelés elküldése előtt az  Általános Szállítási Feltételeket szíveskedjen olvasni:

1. VÁSÁRLÁSI FELTÉTELEK
1.1. A Csenkesz Shop-ban történő vásárlás, rendelés kizárólag elektronikus úton történik, www.csenkesz.hu webcímen, a jelen ÁSZF-ben meghatározott módon.
1.2. Szolgáltatásunk igénybevételéhez a vásárlói adatlapot ki kell tölteni. A vásárlás akkor jöhet létre, ha a Vevő elfogadja és magára nézve kötelezőnek ismeri el a jelen ÁFSZ-ben foglaltakat.
1.3. Külföldről történő megrendelést a webshopon keresztül nem tudunk teljesíteni, megrendelését várjuk a csenkesz@csenkesz.hu e-mail címen.

2. MEGRENDELÉS
2.1. A vásárolt áruk tulajdonságait, jellemzőit, a konkrét árucikk információs oldaláról lehet megismerni.
2.2. A vételár minden esetben a kiválasztott árunál feltüntetett ár. A szerződéskötéssel, illetve annak teljesítése során felmerülő járulékos költségek összegéről (fuvardíj, szállítási- illetve postaköltség) a Vevő tájékoztatása a szerződés megkötése előtt megtörtént.
2.3. A közzétett árak, díjak változtatásának jogát a Szolgáltató fenntartja azzal, hogy a módosítás a weboldalon való megjelenéssel egyidejűleg lép életbe. A módosítás a már megrendelt áruk vételárát nem befolyásolja.
2.4. A megrendelés menete:
2.4.1.Válassza ki a terméket, adja meg a mennyiséget. A kiválasztott termék a honlap jobb felső részében található kosárba kerül.
2.4.2.Folytassa a böngészést, vásárlást. A kiválasztott termékek a vásárlókocsiban lesznek.
2.4.3. Ha befejezte a vásárlást, kattintson a bevásárlókosárra. Ott megtekintheti a kiválasztott termékeket, mennyiségét változtathatja, törölheti, vagy a pénztár gombra klikkelve továbbléphet a fizetésre.
2.4.4 Töltse ki a személyes adatokat.
2.4.5.Válassza ki a kívánt szállítási módot.
2.4.6. Válassza ki a kívánt fizetésti módot.
2.4.7. Olvassa el az Általános Szerződési Feltételeket, majd kipipálással fogadja el.
2.4.8. Olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatót, majd kipipálással fogadja el.
2.4.9. Rendeljen.
FONTOS! A futárköltség külön megfizetése a futárnak nem lehetséges, ezért kérjük, a személyes átvételt abban az esetben jelölje meg, ha nem kéri a rendelés házhoz szállítását, hanem érte tud jönni az egyik átvételi pontra.

2.5. A Szolgáltató a Vevő megrendelését köteles a Vevő részére elektronikus úton visszaigazolni. Amennyiben e visszaigazolás a megrendelés elküldésétől számított 48 órán belül a Vevő részére nem érkezik meg, úgy a Szolgáltató szállítási kötelezettsége, illetve a Vevő vásárlási kötelezettsége minden további feltétel nélkül megszűnik.
2.6. Amennyiben Szolgáltató nem tudja a terméket 10 munkanapon belül szállítani, a megrendelés automatikusan megszűnik.

3. SZÁLLÍTÁS
A megrendelt termékek átvétele az alábbi, megrendeléskor meghatározott módon történhet:

3.1. Személyes áruátvétellel a raktárunkban Csenkesz KFT. raktárában:
cím: 2142 Nagytarcsa, Szilas utca 4.
Nyitvatartás: hétfő – csütörtök: 8-17, péntek: 8-14.
vagy
1213 Budapest Damjanich u.89. (Kizárólag előre egyeztetett időpontban.) telefon: + 36 30 655 26 03 e-mail: webshop@csenkesz.hu

3.2. Kiszállítás futárszolgálattal: A Csenkesz webshopban vásárolt termékek házhoz szállítása az áruk tömegétől függően a Szolgáltató megbízott fuvarozója útján történik. A feladott csomagok várható feladási/kézbesítési ideje 1-7 munkanap. Amennyiben az árut készletgazdálkodási okokból 1-7 nap alatt nem sikerül feladni, úgy Vevő e-mailben, vagy telefonon értesítést kap. Ekkor lehetősége van a megrendelést későbbi időpontra elfogadni, vagy a megrendeléstől elállni.
Fontos változás! Kizárólag a kiszállítás költsége a futárnál nem fizethető ki. A kiszállítás költségét a megrendeléskor kell kifizetni. Amennyiben személyes átvételt jelöli be, a futárszolgálat csak abban az esetben vehető igénybe, ha a szállítási költséget bankszámlánkra átutalja.
4. Szállítási tarifák: A termékeket 100 kg súlyhatárig darabáruként, azon felül raklapos áruként tudjuk szállítani. Egy raklap maximum 600 kg lehet. 2022. augusztus 1-től az érvényes szállítási tarifák:

15 kg2 813 Ft
5,110 kg3 717 Ft
10,120 kg3 952 Ft
20,130 kg4 360 Ft
30,150 kg5 480 Ft
50,180 kg7 675 Ft
80,1100 kg9 263 Ft
100,1150 kg15 000 Ft*
150,1300 kg24 000 Ft*

* raklapos áru, áru levétele csak targoncával történhet.
Raklapos szállításnak minősül a normál EUR raklapon (120x80cm) feladott maximum 170cm magas küldemény. Ettől hosszúságban vagy szélességben felfelé eltérő raklapok esetén akár dupla díj is felszámításra kerülhet.
5. Utánvét kezelési költsége
Az utánvét során a Vevő készpénzt ad át a futárnak. A készpénz kezeléséért kezelési költség kerül felszámolásra, mely a megrendeléskor külön tételként megjelenik.
A csomagok átvétele: Kérjük a csomagot kézbesítéskor a futár jelenlétében szíveskedjen külsőleg átnézni és esetleges külső sérülés esetén kérje jegyzőkönyv felvételét, ekkor a csomag átvétele nem ajánlott. Utólagos, jegyzőkönyv nélküli reklamációt nem áll módunkban elfogadni.
A vásárlónak a kiszállítás időpontjában a csomagot tételesen ellenőrizni kell és hiánytalan teljesítés esetén az átvételi elismervényt alá kell írni. Ezt követően hiányosságokra vonatkozó reklamációt a webáruháznak nem áll módjában elfogadni.
A weboldalon megrendelt termékeket a webáruház az e-mailben küldött rendelési visszaigazolásban szereplő helyszínen teljesíti. A webáruházat a tévesen és / vagy pontatlanul megadott adatokra visszavezethető szállítási késedelemért illetve egyéb hibáért felelősség nem terheli. A szállítási díjak és a kezelési költséget változtatásának jogát fenntartjuk.

4. FIZETÉS
A megrendelt áru kifizetése bankkártyával, banki előre utalással vagy futárnak történő készpénz fizetéssel (utánvét) történik.

Fizetés bankkártyával
Online áruházunkban az alábbi bankkártyákat fogadjuk el: MasterCard, Visa Classic, Maestro, Visa Electron és American Express kártyák. Online bankkártyás fizetés esetén a megrendelés átvétele csak a sikeres fizetés után lehetséges. Online bankkártyás fizetési szolgáltatónk a BARION.
A Barion kétféle fizetési lehetőséget kínál:
fizetés Barion tárcával, vagy fizetés bankkártyával
A Barion Smart Gateway fizetőkapun bárki fizethet bankkártyával, egyszerűen bankkártya adatainak megadásával, nem szükséges előzetes regisztráció. A Barion tárcával rendelkező felhasználók azonban kényelmesebben fizethetnek, ezért minden fizetésnél van lehetőség regisztrációra. A vásárlás bármikor megszakítható az oldalon található Vásárlás megszakítása feliratra kattintva.
A Barion fizetési lehetőségekről bővebb információk találhatók a Barion honlapján.
Fizetés utalással: Bankszámlaszámunk: OTP 11707024-20425821-00000000
A rendelés leadása után a megrendelés összegét és a Csenkesz Kft. bankszámla számát is tartalmazó visszaigazoló e-mailt kap. A megrendelés státusza ekkor: fizetésre vár. Az összeg beérkezése után megkezdjük a rendelés feldolgozását. (számla, feladásra/átvételre előkészítés).
Fizetés utánvéttel: A megrendelt termékek árát a házhoz szállításkor, a futárszolgálat munkatársának kell kifizetni készpénzben. A fizetendő végösszeg minden költséget tartalmaz. A számlát és a termékleírást a csomag tartalmazza. Az utánvétel kezeléséért díj kerül felszámolásra. Az utánvét kezelés összege a megrendelés során, az utánvét kiválasztása után automatikusan megjelenik a megrendelésen. Az utánvét kezelés összege 980.-Ft/rendelés.

5. GARANCIA, SZAVATOSSÁG
5.1. Bármilyen probléma esetén csak az áruszámlával lehet reklamálni, ezért kérjük, a számlát őrizze meg, mivel a garanciát csak a számla megléte esetében tudjuk érvényesíteni.
5.2. Mindennemű felmerülő problémára melyet az Szolgáltató és Vevő nem tud megoldani az alábbi jogszabály vonatkozik.
5.3. A Szolgáltató szavatossági és jótállási felelősségére a Ptk-ban és a 151/2003. (XI.22.) sz. Kormányrendeletben foglaltak az irányadóak.

6. ELÁLLÁSI JOG ONLINE VÁSÁRLÁS ESETÉN
A fogyasztók indokolás nélküli elállására vonatkozó részletes szabályokat a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 20.§-29.§ tartalmazza.
Vásárlási összeg visszafizetési garancia:
Garanciát, szavatosságot termékeinkre a hatályos vonatkozó jogszabályokban kötelezően előírtakon felül nem vállalunk.
Visszafizetést a termékre a csomag kézhezvételétől számított 14 naptári napig igényelhet. Az elállási szándékát jelezze e-mailben: csenkesz@csenkesz.hu.
• Visszafizetési garancia ügyintézése 2 lépésben: Amennyiben a megrendelt és kifizetett termékre nem tart igényt, kérjük a terméket haladéktalanul juttassa vissza nekünk a raktárkészletre. Sérült, hiányos, szennyezett terméket nem áll módunkban visszavásárolni.
1. Kérjük, adja fel a csomagot követhető módon postán vagy futárral címünkre: Cím: Csenkesz Kft. 2142 Nagytarcsa, Szilas utca 4. A csomagot minden esetben követhető módon, ragszámmal (ajánlva) adja fel, hogy a csomag útját Ön is és mi is követni tudjuk. Utánvétes, portósan visszaküldött csomagot nem veszünk át.
A cégünkhöz beérkezett visszáru csomag átvételéről haladéktalanul tájékoztatjuk Önt.
A feladott csomagban legyen benne a visszaküldésre kerülő termék és az Ön elállási nyilatkozata. Sérült, kiszóródott, erősen szennyezett terméket nem áll módunkban visszavenni.
A csomag cégünkhöz történő beérkezését követően, videó rögzítésre kerül a csomag kibontása, illetve a visszaküldött termék megvizsgálása. Erre az esetleges későbbiekben történő félreértések elkerülése végett van szükség.
PÉNZ VISSZAFIZETÉSI GARANCIÁT KIZÁRÓLAG ELÁLLÁSI NYILATKOZAT ÉS A KIFOGÁSTALAN ÁLLAPOTBAN VISSZAKÜLDÖTT TERMÉK ELLENÉBEN KÉRHET!
A kellemetlenségek elkerülése végett és a gyors ügyintézés érdekében, kérjük, hogy a feladott csomagban küldje el a szükséges nyomtatványt. Az elállási nyilatkozatra kérjük, írja rá a kedvezményezett nevét és bankszámla számát, ahova visszautalhatjuk az összeget. Az Eladó mindaddig visszatarthatja a fogyasztónak visszajáró összeget, amíg a fogyasztó a terméket vissza nem szolgáltatta, vagy kétséget kizáróan nem igazolta, hogy azt visszaküldte; a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni.
2. A címünkre visszaküldött terméket megvizsgáljuk és amennyiben a visszaküldött termék kifogástalan állapotú, az Ön által visszaküldött elállási nyilatkozaton szereplő bankszámla számra a termék árát 14 munkanapon belül visszatérítjük.
A termék árának visszatérítéséhez letölthető formanyomtatvány ITT: Elállási nyilatkozat – MINTA
Elállási nyilatkozat hiányában a visszatérítési garancia nem érvényesíthető. A pénz visszafizetési garancia érvényesítésekor az Önnek kiállított számlát sztornózzuk, melynek nélkülözhetetlen melléklete az Ön elállási nyilatkozata.
POSTAI KÖLTSÉGEK ELSZÁMOLÁSA: Csak a visszaküldött termék árát fizetjük ki, a postai költségeket nem. A visszaszállítás költsége a Vevőt terheli.

7. EGYÉB
7.1. Szolgáltató: CSENKESZ Kft. székhely: 2142 Nagytarcsa, Szilas utca 4. adószám: 23581920-2-13 telefon: + 36 1 264 1599 fax: + 36 1 264 1599 e-mail cím: webshop@csenkesz.hu
6.2. A Szolgáltató egyben a Csenkesz Webshop üzemeltetője is, és szabadon módosíthatja a vásárlás feltételeit és az ÁSZF-ben foglaltakat. Bármely módosítás abban az időpontban lép életbe, amikor a módosítás szövege online megtalálható a weboldalon.

8. FELELŐSSÉG
Az internetes oldalon található esetleges téves rendelési szám és ármegjelölésért a Szolgáltató felelősséget nem vállal. A termékeket bemutató képek mintának tekintendők, nem minden esetben egyeznek meg a termékkel. Az eltérésekért a Szolgáltató semmilyen felelősséget nem vállal, de törekszik rá, hogy a termékképek lehetőség szerint a valóságot tükrözzék.

G