Barion Pixel
Csenkesz logó
Kapcsolatunk alapja a bizalom
Termékkategóriák
 • Fűmagkeverékek
  Előnyök és tudnivalók

  A piacon óriási választékban kaphatók fűmagkeverékek, ezért érdemes néhány szempontot figyelembe venni a termék kiválasztásánál: díszgyep, sport vagy szabadidős tevékenység, talajtakaró, park célját fogja a fű szolgálni.

  A golfpályákon a pálya egyes részeire jellemző speciális fűmagokat használnak. A lyuk körüli greenen a puha szőnyegre emlékeztető gyepfelület sokakat arra csábít, hogy otthon megpróbálkozzon hasonló gyep kialakításával. A golfpályák kezelése igen nagy szakértelmet, napi karbantartást igényel, és a költsége is magas, lássuk be, ez nem a hobbi kertekbe  való.

  Néhány szót a fűmag fajtákról: az általunk 30 éve forgalmazott HESA Sport és Játékkeverék megbízható, normál gondozás mellett szép gyepet alkot. A DLF keverékek hazánkban kevésbé ismertek, Angliában, Amerikában igen népszerű, kiváló minőségű fajtákból állnak. Sportpályák felülvetésére kiválóan alkalmasak. A Barenbrug fűmagokhoz hasonlóan a DLF és Dyra keverékek is megbízható, strapabíró gyepet biztosítanak.

  Legnépszerűbbek a sport keverékek, mivel taposásnak, használatnak jól ellenálló, gyorsan regenerálódó fajtákat tartalmaznak. A sportkeveréket javasolt a ház köré, sportpályákra, füves játszóterekre, strandokra telepíteni. A pázsit keverék megjelenése elegánsabb, de érzékenyebb az intenzív használatra.  A fű használatának intenzitásától függően rendszeres heti gondozást és évente legalább 3-szor tápanyagellátást igényel. A töltés keverék ipari és külterületek, vasúti töltések és közút melletti rézsűk füvesítésére alkalmasak. A töltés keverék évente 2-3-szori kaszálást igényel.
  A lovas sport elterjedésével egyre népszerűbbek a kaszáló és a legelő keverékek, a lovak számára külön keverék áll rendelkezésre.