Barion Pixel
Csenkesz logó
Kapcsolatunk alapja a bizalom
Keresés
Close this search box.

Műfüves sportpályák karbantartása

A műfüves sportpályák karbantartására nagy gondot kell fordítani, hogy a műfű minél tovább megőrizze minőségét, sérülésmentes játékfelületet nyújtson a sportolóknak.

Multifunkcionális tisztító műfüves felületekhez
Multifunkciós gép, a tisztítás, mélytisztítás, felkefélés, simító kefélés elvégzésére.

A használat során, ill. az időjárás hatására a műfű töltőanyaga tömörödik (homok, valamint a gumigranulátum), szennyeződik, idegen anyagok, por, sár, gyommagvak, falevelek stb. kerülnek a fűszálak közé.

Ezenkívül a műanyag fűszálak alatt levő töltőanyagként használt gumigranulátum összetömörödik. Ezért elengedhetetlen a műfüves sportpályák rendszeres tisztítása, használat mértékétől függően évente akár többszöri mélytisztítása, a fűszálak felkefélése, majd simító kefélése.

Ezután következik a terület feltöltése gumigranulátummal. A fűszálaknak maximum 10-15 mm-re szabad kilátszani a töltőanyagból, hogy a pálya minél hosszabb ideig megőrizze minőségét.

A műfüves sportpályán is szükséges a gyommentesítés: a környezetből a pályafelszínre jutott magvakból kelő gyomok irtása és a pálya közvetlen környezetének gyommentesítése.

A használat során sérült felületet sürgősen javítani kell pl. felszakadt ragasztásokat, elhasznált területek (leggyakrabban a szöglet, a 11-es pont, a 16,5 -es előtere). A felhasadt alap komoly sérülést okozhat a játékosoknak. A szakadt részeket speciális anyaggal rögzítjük.

A műfüves sportpályák karbantartását speciális gépekkel, nagy gyakorlattal végezzük.

Ha szeretne több információt kapni,
az Ön egyesülete is készül felújításra, írjon nekünk!